Copyright © teater SMUTS • DO IT LIKE A DUDE
Code Design by Dzignine
DO IT LIKE A DUDE!

”/.../en hysteriskt kul, mental förlossning som slutar med att hela publiken också ligger ner, och skrattgråter. Jag är som ni märker helt golvad av Teater Smuts, och kommer att ansöka om groupiestatus på den där världsturnén de pratar om.” Liv Landell Major, Nummer.se
torsdag 13 september 2012

TANKESMEDJANUnder våra projektförberedelser har vi satt oss in i den pågående genusdebatten. Uttalande av Ulf Brunnberg, diskussionerna på Per Ströms blogg “genusnytt”, facebooksidan “Jämställdisterna” med mera har fått oss att häpna. Är detta patriarkatets sista dödsryckningar, eller är jämställdhet och feministiskt arbete inte alls så självklart som vi tycker? Dessa tankar har initierat vår tankesmedja.

____________________________

I samband med föreställningen Do it like a dude bjuder Teater Smuts in till publiksamtal, standup och musik genom vår TANKESMEDJA
Vi presenterar prominenta gäster såsom; Maria Sveland, journalist och författare, Kawa Zolfagary, debattör och skapare av facebooksidan ”Vita Kränkta Män”, Inti Chavez Perez, journalist, sexualupplysare och redaktör av ”Pittstim”, Bianca Kronlöf, skapare av youtubefenomenet ”shit snubbar say”, Trifa Shakely, chefredaktör för den feministiska tidskriften Bang samt Maud Lindström, feministisk vissångare.

Om man vill komma enbart på Tankesmedja så kostar det 50 kr och då bara i mån av plats.
För information om hur du bokar biljetter tryck här!

____________________________

2 okt.  (tisdag) 
Standup med Bianca Kronlöf 
Skådespelerska och skapare av youtubefenomenet ”shit snubbar say”. Även medlem och medskapare av feministiska teatergruppen "Gruppen", som bildades i reaktion mot Teaterhögskolans brist på feministiska perspektiv.

9 okt. (tisdag)  
Publiksamtal med Kawa Zolfagary
Aktuell vänsterdebattör och ständig ifrågasättare av främlingsfientlighet och feminsthat. Skapare av facebooksidan ”Vita Kränkta Män”, en samlingssida av tidningsartiklar där man via humor och ironi ifrågasätter och kritiserar de vita, heterosexuella männen och deras lättkränkthet.

12 okt. (fredag) 
Kulturnattakort gäller också denna kväll! -Köp det gärna av oss!
KLUBB SMUTS  i samarbete med Yoko DJs
Konsert med Maud Lindström
Feministisk och kärlekskritisk visartist, krönikör och poet. Med självutlämnande texter berättar Maud om det som få vågar säga om kärlek, sex, identitet och makt.

30 okt. (tisdag)  
Publiksamtal med Maria Sveland 
Journalist och författare till bland annat den omdebatterade succéromanen Bitterfittan. Vi finner Sveland i spetsen av den offentliga debatten kring kön, klass och sexualitet. Dessa ämnen är även återkommande teman i hennes litterära produktion och journalistik. Sveland är även aktuell i debatten med jämställdister såsom Per Ström & co och har skrivit flera artiklar om antifeminism och feministhat.

3
 nov. 
(lördag) 
KLUBB SMUTS i samarbete med Yoko DJs.  Artister meddelas inom kort.

4 nov. (söndag obs! Föreställningen börjar 18:00) 
Publiksamtal med Trifa Shakely 
Förutom att hon är chefredaktör för den feministiska tidskriften Bang, är Trifa socionom, jurist och aktivist. Hon startade 2010 kampanjen Ain't I a Woman som har sett till att kvinnorjourer i Göteborg även tar emot papperslösa kvinnor. 

9 nov. (fredag) 
Publiksamtal med Inti Chavez Perez
Journalist och sexualupplysare. Har bland annat varit redaktör för Aftonbladet debatt och var grundare till tidningen Macho, där genusfrågor togs upp från killars perspektiv. Är redaktör av antologin ”Pittstim”, om hur det är att vara man.


Moderator: Maria Jansson Gunnman