Copyright © teater SMUTS • DO IT LIKE A DUDE
Code Design by Dzignine
DO IT LIKE A DUDE!

”/.../en hysteriskt kul, mental förlossning som slutar med att hela publiken också ligger ner, och skrattgråter. Jag är som ni märker helt golvad av Teater Smuts, och kommer att ansöka om groupiestatus på den där världsturnén de pratar om.” Liv Landell Major, Nummer.se
torsdag 27 september 2012

MEDVERKANDE
Det är vi som gör Do It Like A Dude:

Regissör och projektledare
Kristina Wejstål, skådespelare och juriststudent. Kristina har medverkar i flera produktioner, både teater, TV och film, samt regisserat Teater Smuts och arbetat med jämställdhet via det egna projektet Blommor & bin, samt med Riksteaterns projekt Barnens megafon. Våren 2012 skrev Kristina manus till Tribunal 12 tillsammans med Farnaz Arbabi och Henrik Dahl. Projektet ställde Europa till svars för brott mot mänskliga rättigheter och uppfördes på Stockholms Kulturhus, samt visades digitalt i 22 europeiska städer.  


Medverkande
Samuel Sjunnesson, skådespelare, slagverkare, teaterpedagog, dansare och undersköterska. Har jobbat på Angeredsteatern och Aktör & vänner. Samuel har de senaste åren arbetat mycket med visuell scenkonst och dans och har tagit workshops i Bryssel och Stockholm för Ultima Vez. Samuel har medverkat i de flesta av Teater Smuts föreställningar och skapat flera egna föreställningar inom projektet SKROT.

Jonas Lundberg, skådespelare och musiker. Är gitarrist i klezmerbandet Räfven, som också medverkat vid de flesta av Teater Smuts tidigare föreställningar. Jonas är utbildad vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet med huvudinriktning musikdramatik och gitarr. Han har skrivit och framfört musik för flera grupper i Göteborgsregionen, bland annat Teater Albatross, Aktör & vänner och Allikateatern.

Malin Nygren, skådespelare som även arbetat inom fordonindustrin i 11 år. Malin har skapat och medverkat i föreställningar inom Teater SMUTS projekt SKROT, samt medverkat i de flesta av Teater Smuts föreställningar. Hon har även skådespelat hos Aktör & vänner.

Signhild L. Christiansen, skådespelare och regissör. Hon har arbetat på Ögonblicksteatern och Skuggteatern i Umeå. I Köpenhamn har hon arbetat som regiassistent på Teater Camp X. Senaste tiden har hon främst arbetat med humor och komik i Köpenhamnska kompaniet Sangføjdans. Har även studerat kultur- och genusstudier på bland annat Københavns Universitet.

Stefan Andersson, skådespelare och teaterskapare. Han har arbetat med Teater Smuts tidigare och flera andra grupper i Göteborg, bla. Aktör &Vänner. Har senaste tiden jobbat med gränsöverskridande, självbiografisk och interaktiv teater. Stefan är utbildad på bla. Dartington College of Arts i England. Uppträder även med poesi, dansar kontaktimprovisation och är verksam som teaterpedagog.


Musik/DJ
Magdalena Klingstrand, DJ, kulturprojektledare och grundare av Yoko Djs, en organisation som arbetar för en mer jämställd DJ-scen.


Scenografi
Kicki Lindbeck är scenograf och kostymör, utbildad på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå. Hon gör allt från teater till film- och reklamprojekt och har jobbat med bland annat Big Wind, Teater Tamauer, Gunnebo sommarteater, tv-serien Gynekologen i Askim och Johan Falk-filmerna.

Scenografi, ljus, grafisk formgivning och hemsida
Oskar Ekstrand är grafisk designer, scenograf, ljussättare och teatertekniker, utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Oskar har arbetat med ljus och teaterteknik i en mängd olika sammanhang, bland annat Dockteater Sesam, Teater Kurage, Kören Röstrum, Teater Albatross, Backa teater, Göteborgsoperan, samt Göteborgs Dans och Teaterfestival.


Kostym
Cajsa Branchetti-Hallberg frilansar som scenograf & kostymör. Cajsa har bl.a. gjort scenografi för Atalantes "Cirkus" och SäffleOperans "Annie get your gun"
Hon har studerat vid HDK Steneby och är medlem i Not Quite.


Press och marknadsföring
Julia Sjönneby, dansare, koreograf, pedagog och medlem i dansgruppen Diversity. Julia har studerat Event Marketing och Evenemangsledning på Yrkeshögskolan Göteborg och arbetar på Producentbyrån samt på Dansforum som hiphop-instruktör.

Josefina Samuelsson, dansare, koreograf och medlem i dansgruppen Diversity. Josefina läser just nu sista året på Kulturverkstan i Göteborg, en internationell kulturprojektledarutbildning. Tidigare har hon jobbat för Riksteatern med bland annat graffitikonventet "Art of the Street och Sveriges största turnérande dansbattle, "Pump up the jam".

Foto och trailers
Nettan Kock, fotograf och filmare. Jobbar bland annat för Göteborgs Posten.

Moderator och foajéutställning
Maria Jansson Gunnman, kultur- och teaterstudent på Göteborgs Universitet. Har tidigare studerat praktisk filosofi och politisk idéhistoria, samt arbetat som konferencier på Clandestino festival och Göteborgs internationella filmfestival.